Bord

Soms zijn er zwarte stoppeltjes en/of zwarte haren, afkomstig van de veren, op het vel te zien.
Dat is heel bijzonder, want daardoor is het vlees van de Twentse Blauwe te onderscheiden van andere soorten kip.
Normaliter zie je deze niet omdat ze wit zijn.

Knabbelen & kluiven

We hebben het allemaal druk. Als er gekookt wordt, kiezen we dan ook vaak voor de gemakkelijke optie. In het geval van kip kiezen we dan vaak filet. Best lekker maar niet duurzaam want er worden in Nederland grote hoeveelheden kipfilet geïmporteerd, terwijl er in de buurt hele scharrelkippen te koop zijn. Daar zit veel meer smaak aan, bovendien is de hele kip heerlijk. Knabbelen aan een kippenpootje. Kluiven aan een vleugeltje. Ook de rest kun je prima gebruiken om een heerlijke aromatische bouillon van te maken.

We verkopen onze Twentse Blauwe in delen, maar probeer ook eens een hele kip.

De Twentse Blauwe

Van bron naar bord!