Wie zijn wij

Over ons

We zeggen wel eens tegen elkaar: “Weet je nog dat opa vroeger kippen fokte in veel kleine stalletjes”. In een afdeling liepen 1 haan en 10 hennen. Medewerkers van het productschap kwamen in die periode langs om te kijken hoeveel eieren een hen legde.

In die tijd was kip nog een exclusief stukje vlees. Je kende de boer en de fokker en kon de oorsprong van de kip herleiden. Op zondag werd een hele kip aan het spit geregen.

Wij, Marc en Annet, zijn de derde generatie. Een aantal jaren geleden draaiden we een proef met traag groeiende kuikens. Het houden van deze kuikens werd financieel niet beloond. Wel zagen we alle voordelen. We hadden nu duidelijk voor ogen wat we niet meer wilden. Een kip die geen ruimte heeft om te bewegen, antibiotica gebruiken, ongezond stalklimaat en een kip die vatbaar is voor darmstoornissen.

Met onze Twentse Blauwe stellen we ons als doel een gezonde, traceerbare en smaakvolle scharrelkip te verkopen, herkenbaar in kleur, met een innovatieve duurzame aanpak waarbij kwaliteit en transparantie naar de consument uitgangspunten zijn.

We vinden het belangrijk om achter ons product te staan, ons verhaal te vertellen en te werken aan een goed imago.

We hopen dat u geniet van onze kip.
Marc en Annet ten Velde

De Twentse Blauwe

Rechtstreeks van boer naar bord!