Veldhoeve Kip

Onze Veldhoeve kippen hebben de tijd en ruimte om in alle rust op te groeien. Zij krijgen 100% plantaardig te eten – zonder coccidiostatica – en hebben een natuurlijk dag- en nachtritme. Dat komt door de ramen in de stal. Onze gezonde en sterke kippen zijn antibioticavrij, van goede kwaliteit en worden ambachtelijk verwerkt. Met aandacht voor kwaliteit. En dat proeft u!

 • Duurzaam
 • Antibioticavrij
 • Geen coccidiostatica in het voer
 • Traceerbaar
 • Ambachtelijk verwerkt

Goed leven

Veldhoeve Kip is een gecontroleerde keten. Dat betekent dat u weet waar onze kip vandaan komt.

 • Goed leven:
  Veldhoeve Kip is een langzaam groeiend ras die op onze boerderij opgroeit. Wij nemen de tijd voor onze vitale kippen en geven ze ruimte om in alle rust te groeien. Er is afleidingsmateriaal aanwezig, zodat de kippen zich niet vervelen. Door de ramen in de stal is er een natuurlijk dag- en nachtritme. Ook is er afleidingsmateriaal aanwezig, zodat de kippen zich niet vervelen.
 • Goed voer:
  100% natuurlijk en we gebruiken geen coccidiostatica in het voer en geen antibiotica. Dit zijn twee kenmerken waar we erg trots op zijn.
 • De slacht:
  Onze kippen worden met de hand gevangen, zo min mogelijk getransporteerd en op ambachtelijke wijze geslacht.

Coccidiose

In een aflevering van Keuringsdienst van Waarde werd gesproken over het antibioticagebruik en coccidiostaticagebruik in het voer.
Coccidiosatica is in Nederland geregistreerd als voederadditief maar heeft dezelfde werking als antibiotica. Daarom ook gevaar voor resistentie, net als bij antibiotica.

Coccidiosatica mag zonder beperking door het voer worden gemengd. Wij gebuiken geen coccidiostatica in het voer.

Hier kunt u het programma terugzien.

Coccidiose is een wereldwijd voorkomende pluimveeziekte. De oorzaak is de eencellige darmparasiet Eimeria, waarvan zeven varianten bekend zijn. Cellen van de verschillende coccidiose-soorten zijn in principe altijd op een pluimveebedrijf aanwezig en 99% van alle kippen krijgt dan ook een coccidiose infectie.

Cocciodiostatica vs. natuurlijk voer

Onze kippen krijgen alleen natuurlijk voer, zonder toevoegingen. Door aan dit voer een kruidenmengsels – waarvan de meeste ingrediënten gewoon uit het keukenkastje komen – en etherische oliën toe te voegen, wordt de darmgezondheid ondersteund.

Deze toevoegingen voorzien de dieren van de beste en juiste voeding tijdens verschillende fases in hun leven en kunnen ze coccidiose op een veilige manier doorstaan. Net als bij mensen zijn kippen die gezond en vitaal zijn minder vatbaar voor ziektes.  

Weerstand

Dankzij de toevoeging aan het voer bouwen de dieren meer weerstand op en helpt dit bij:

 • Stimulatie van goede darmbacteriën
 • Bescherming van de darm
 • Ondersteuning van het immuunsysteem
 • Preventie van darmstoornissen

Coccidiostaticum vrij voer is uniek.

Over antibioticavrije kip

Er wordt geen antibiotica aan het voer en in het drinkwater toegevoegd. Het vlees van onze kippen is 100% vrij van antibiotica.