Antibioticavrij
Antibioticavrije kippen krijgen tijdens hun hele leven geen antibiotica binnen. Het vlees dat u bij ons koopt is dan ook 100% vrij van antibiotica. Doordat zowel de ouderdieren als de uiteindelijke vleeskippen op ons bedrijf scharrelen, kunnen we u garanderen dat de kip ook echt antibioticavrij is. Daar zijn we trots op!
Omdat wij een sterk kippenras fokken. En de kippen van ei tot haan of hen, de hele kipketen dus, hier op het bedrijf wonen. Wij weten precies wat er met een kip gebeurt en hoe het met de gezondheid gesteld is.
Nee. Wij scheppen de ideale omstandigheden voor onze kuikens en kippen. We zien erop toe dat ze goed eten krijgen en de ruimte hebben. De Twentse Blauwe is een sterk ras. Dit maakt dat onze kippen eigenlijk nooit ziek zijn.
Onze kippen eten natuurlijk voer, zoveel mogelijk uit de regio, met extra vitamines en mineralen, niet genetisch gemodificeerd, zonder toevoegingen om sneller te groeien en zonder coccidiostatica. De Twentse Blauwen krijgen de tijd om te groeien en beschikken de hele dag over vers drinkwater en voer.
Coccidiose
Coccidiose is een wereldwijd voorkomende pluimveeziekte. De oorzaak is de eencellige darmparasiet Eimeria, waarvan zeven varianten bekend zijn. Cellen van de verschillende coccidiose-soorten zijn in principe altijd op een pluimveebedrijf aanwezig en 99% van alle kippen krijgt dan ook een coccidiose infectie.
Cocciodiostatica vs. natuurlijk voer
Onze kippen krijgen alleen natuurlijk voer, zonder toevoegingen. Door aan dit voer kruidenmengsels – waarvan de meeste ingrediënten gewoon uit het keukenkastje komen – en etherische oliën toe te voegen, wordt de darmgezondheid ondersteund.
Deze toevoegingen voorzien de dieren van de beste en juiste voeding tijdens verschillende fases in hun leven en kunnen ze coccidiose op een veilige manier doorstaan. Net als bij mensen zijn kippen die gezond en vitaal zijn minder vatbaar voor ziektes.
Weerstand
Dankzij de toevoeging aan het voer bouwen de dieren meer weerstand op en helpt dit bij:
- Stimulatie van goede darmbacteriën
- Bescherming van de darm
- Ondersteuning van het immuunsysteem
- Preventie van darmstoornissen
Hierdoor is de kans zeer klein dat de dieren ziek worden en behandeld moeten worden met antibiotica*.
*Wij proberen het gebruik van antibiotica zo laag mogelijk te houden en het liefst uit te sluiten. Op het moment dat onze kippen ziek worden en natuurlijke middelen niet werken krijgen zij na onderzoek van de dierenarts antibiotica toegediend door de dierenarts. Deze kippen zullen niet onder het concept verkocht worden. Je kunt er dus 100% zeker van zijn dat het vlees van de kippen altijd antibiotica vrij is.
Uniek
Coccidiostaticum vrij voer is uniek.
Wij houden een sterk en gezond ras. Zowel het opfokbedrijf, het vermeerderingsbedrijf, de broederij en het vleeskuikenbedrijf zijn van ons. Oftewel: wij fokken de kippen en vleeskuikens zelf en hebben een eigen broederij om de eieren uit te broeden. Geen onnodig gesleep met dieren dus. Wij weten precies wat de gezondheid van de dieren is, en van hun voorouders. Wij kunnen daarom ook garanderen dat onze kip een goed leven heeft gehad en echt 100% antibioticavrij is. Meer hierover leest u in onze keten.
- Geen food waste: na het slachten verkopen we vers of we vriezen onze kip per stuk in (filet, vleugel, dij etc.). We verspillen geen kip.
- Gesloten bedrijf : geen onnodig vervoer van de kippen.
- Voer: onze voerleverancier de Valk is gecertificeerd volgens de FRA module van GMP+. Daaronder valt ook het verwerken van RTRS-soja. Dit houdt in dat de verantwoordelijke soja die onze kippen krijgen bij het telen gelet is op het verantwoordelijk omgaan met de wetgeving, arbeid, gemeenschap, natuurlijke omgeving en goede landbouwpraktijken. Onze kippen eten natuurlijk voer, niet genetisch gemodificeerd, en zonder toevoegingen van coccidiostatica.
- Energie: De herkomst van onze elektriciteit is 100% wind. We gebruiken energiezuinige verlichting en vloerverwarming. Alle stallen zijn extra goed geïsoleerd en hebben stallen stalcertificaat Maatlat Duurzame Veehouderij Vleeskuikens. We zijn bezig met de voorbereiding van een biomassa ketel en zonnepanelen op de daken van de stallen.
Er hangt een moederklok in de stal. Dit is een beschutte plaats voor jonge kuikens. De plaatselijke verwarming met infrarood warmte bespaart veel energie. Elke 2 weken leggen we nieuwe eieren in. De warmte van de bebroede eieren gebruiken we voor de nieuw ingelegde eieren.
Keurmerken
Onze kippen hebben net zo’n goed leven als een biologische kip. Er zitten maximaal 10 kippen, evenveel als bij BLK 3 sterren, op een vierkante meter, de kippen worden op latere leeftijd geslacht, we gebruiken een sterk en langzaam groeiend ras (de Twentse Blauwe). Het enige verschil tussen onze kippen en biologische kippen is dat biologische kippen naar buiten kunnen. Omdat wij onze kippen 100% antibioticavrij willen houden, kunnen wij niet het risico lopen dat ze ziek worden. Daarom nemen we ze tegen de weerselementen en andere ziektebronnen in bescherming en scharrelen ze bij ons lekker in de stal.
Nee, kippen van het Beter Leven 1-ster-keurmerk leven met 12 kippen op een vierkante meter, onze kippen hebben meer ruimte tot hun beschikking. Bij ons zitten er maximaal 10 kippen op een vierkante meter, evenveel als bij Beter Leven 3-sterren-keurmerk sterren. Daarnaast krijgen Beter Leven 1-ster kippen bijna geen antibiotica, onze kippen zijn gegarandeerd 100% antibioticavrij. Wij maken, zoals de criteria van Beter Leven voorschrijven, gebruik van een langzaam groeiend ras, de Twentse Blauwe.
Onze kippen
Al onze kippen zijn eigen fok. Dit is uniek. Wij hebben zowel de ouderdieren als de eieren en kuikens op onze boerderij. De hele keten (van ei tot haan of hen) dus. Wij zijn trots op onze Twentse Blauwe, een uniek en bijzonder ras.
De Twentse Blauwe is een mooie verschijning, met donkere gespikkelde veren. En ook aan de smaak herken je onze kip. De Twentse Blauwe heeft een goed leven gehad en dat proef je. Het is een smaakvolle kip, met een stevige structuur. De oplettende kijker spot af en toe een klein zwart stoppeltje op het kippenvel. Hèt bewijs dat je een overheerlijke Twentse Blauwe te pakken hebt!
Onze kippen hebben de ruimte om te scharrelen. Ook is er ‘speelgoed’ en zijn er zitstokken aanwezig in de stal. Wij houden maximaal 10 kippen per vierkante meter (de norm voor biologische kippen). In de stal is natuurlijk daglicht, vloerverwarming en goede ventilatie. Wij doen er alles aan om onze kippen een goed leven te geven.
Nee, omdat we willen dat onze kuikens en kippen geen antibiotica krijgen moeten we ze een beetje in bescherming nemen tegen de elementen. Dit betekent dat ze niet buiten lopen, maar veilig in onze goed geventileerde en ruime stal met daglicht scharrelen.
Heel blij! Dat ziet u in de onderstaande video en dat proef je hier.
Ja. Wij zijn bezig met een kijkstal. Een stal waar je door een glazen wand de kippen ziet spelen en scharrelen. Zodra deze klaar is, bent u van harte welkom om onze kippen te komen bekijken!
Kip kopen
Ja, u kunt onze kip online bestellen. Na het plaatsen van de bestelling nemen we contact op voor het maken van een bezorgafspraak.
U bent van harte welkom in onze winkel op:
Maandag t/m donderdag. Bel dan even op 06-40269379.
Vrijdag van 13.00-17.00 uur.
Zaterdag van 10.00-16.00 uur.
Je koopt onze kip online, in onze boerderijwinkel of in streekwinkels
Wilt u onze kip vers in uw restaurant opdienen? Of vers in uw slagerij, winkel of groothandel verkopen? Dan kan! Neem contact met ons op.
Wij vriezen onze kip per stuk in (filet, vleugel, dij et cetera). Heel handig als u een zak van een kilo kipfilet koopt en per maaltijd maar een paar stukjes nodig hebt.
Als u bij thuiskomst of bezorging de kip direct in de vriezer legt, dan is tot de THT datum houdbaar (sticker op de verpakking). In de koelkast is de kip beperkt houdbaar.
Ja, wij leveren de kip diepgevroren bij u aan (of u koopt hem diepgevroren in onze winkel). U kunt hem na thuiskomst of bezorging gewoon in de vriezer leggen.
Het handigst is om de kip de avond voor u hem wilt bereiden uit de vriezer te halen. En in een bakje of zakje in de koelkast te ontdooien. Mocht u dit vergeten zijn, dan kun je de kip heel makkelijk een paar uur van tevoren ontdooien door hem in een afgesloten plastic zakje in een bak koud water te leggen. Let op: dit werkt voor filetjes, vleugels en dijen. Een hele kip heeft een wat langere ontdooitijd.
Ja, wij bezorgen in heel Nederland.
Na het plaatsen van de bestelling nemen we contact met u op voor het maken van een bezorgafspraak!
Binnen een straal van circa 40 kilometer met een minimale bestelorder van € 40,- bezorgen we gratis.
Bij besteding van minimaal € 100,- berekenen we binnen Nederland geen bezorgkosten.
Wij leveren de kip vriesvers af. De kip wordt of door ons of door de distributeur Versenfijn bezorgd.
Hoe versturen we de kip?
Onze distributeur Versenfijn bezorgd het pakket donderdag, vrijdag of zaterdag tussen 8.00-18.00 uur. U geeft aan ons de dag door wanneer u het pakket kunt ontvangen. U ontvangt dan een link van Versenfijn op welke tijd het pakket wordt bezorgd. Wij leveren de kip vriesvers af. Het bespreken van het bezorgmoment is ook mogelijk.
el_class=”whitetxt”]